Üdvözöljük Szépkorú Hálózatunknál

Egyedülálló értékteremtés kapcsolatépítés útján

Helyszín

7624 Pécs, Ifjúság útja 11/2. emelet

Email

szepkoruhalozat@gmail.com

Elfogadták Pécs Idősügyi Koncepcióját

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése 52/2023(II.21.) sz. határozatában elfogadta a Pécs Idősügyi koncepcióját

A helyi Idősügyi Tanács még 2021-ben tett javaslatot arra, hogy szakértők bevonásával a városvezetés készítsen el egy, a helyi idős lakosság helyzetére és a városi idősellátó intézményrendszer felmérésére vonatkozó koncepciót, mivel Pécs korábban még nem rendelkezett ilyen dokumentummal.

A 2021-ben tett javaslatot Pécs MJV. vezetése elfogadta, majd a Nevelők Háza Egyesületet bízta meg szerződéses konstrukcióban a dokumentum elkészítésére. Az Egyesület a városban működő önkormányzati és társulási fenntartású intézményekkel, civil szervezetekkel, a Pécsi Tudományegyetem kiváló oktatóival, valamint az Idősügyi Tanács tagjaival szoros együttműködésben állította össze a koncepciót. Feltérképezték a jelenlegi helyzetet, valamint javaslatokat tettek a meglévő hiányosságok kiküszöbölésére, az intézményrendszer és a különböző ellátási formák fejlesztésére. A koncepció legfontosabb célkitűzése, hogy az idős és idősödő lakosságunk minél tovább megtudja őrizni egyéni és társadalmi aktivitását, ezzel is meghosszabbítva, erősítve önállóságukat. A tervezet párhuzamosan készült el a Helyi Esélyegyenlőségi Programmal (HEP), így az Idősügyi Koncepcióban tett javaslatok közvetlenül beépíthetők a HEP Intézkedési Tervébe.
A koncepció tervezetét Pécs Idősügyi Tanácsa és Szociálpolitikai kerekasztala véleményezte, majd javaslataikkal való kiegészítés során városunk lakossága is véleményezhette 2023. február 3-ig.

A dokumentum társadalmasításának ideje lezárult, a Közgyűlés elfogadta Pécs Idősügyi Koncepcióját, melyet az alábbi gombra kattintva elérhetnek: