Üdvözöljük Szépkorú Hálózatunknál

Egyedülálló értékteremtés kapcsolatépítés útján

Helyszín

7624 Pécs, Ifjúság útja 11/2. emelet

Email

szepkoruhalozat@gmail.com

Őszi Fény Idősek Otthona

/
Őszi Fény Idősek Otthona

Őszi Fény Idősek Otthona

Kategória

Idősek szakosított ellátása

Elérhetőség

Bemutatkozás

2006-ban nyílt meg az Őszi Fény Idősek Otthona Alsómocsolád Községben. Az Intézményben folyó szakmai munka során fokozott figyelmet fordítunk a lakók egyéni érzékenységére, képességeire, igényeire és szükségleteire, a személyre szabott bánásmód megvalósítására, aktivitásuk megőrzésére, a minőségi időskor megélésének segítésére.  Fontos számunkra a lakóinkkal való napi szintű személyes kapcsolat, a személyes beszélgetések, problémáinak és igényeinek a meghallgatása mind a mentálhigiénés csoport-foglalkozások, mind pedig az ápolási munka ellátása során. 

2019-ben Idősellátási gyakorlatunkkal Országos szinten II. helyezést, 2020-ban pedig III. helyezést értünk el, mely mutatja Intézményünk elköteleződését a minőségi és aktív idősellátás biztosítása mellett. 

Ápolást-gondozást nyújtó intézményünk az életkoruk, egészségi állapotuk, valamint szociális helyzetük miatt rászorult személyek állapotának és helyzetének megfelelő alapellátást (étkeztetés), nappali ellátást (idős korú és demens személyek) illetve szakosított ellátást (demens és nem demens személyek számára) nyújt. 

Intézményünk keresett és jó hírnévnek örvend az idősek körében. Bentlakásos intézményünk kiemelkedő tárgyi és személyi feltételekkel rendelkezik. Az elhelyezés 2 és 3 ágyas szobákban történik, két szobához (lakrész) tartozik egy fürdőszoba. Minden szobában televízió, vonalas telefon, lakónként külön zárható szekrény, éjjeli szekrény található. Lakrészenként hűtőszekrény is rendelkezésre áll. A közösségi színteret a fogadó hall, 2 társalgó, továbbá egy lelkigyakorlat végzésére alkalmas imaszoba biztosítja. Tetőtérben 1 terápiás szoba, 1 tornaszoba és 1 internetes terem, valamint gyermek játszósarok került kialakításra, mely lehetővé teszi az idősek számára unokáikkal való hosszabb időtöltést. A kulturális és egyéb szórakozási-foglalkoztatási tevékenységekre 2 társalgó áll rendelkezésre. 

Bentlakásos intézményünk teljes körű ellátást biztosít. Komplex módon magába foglalva a fizikai-, egészségügyi-, és mentálhigiéniás ellátást. 

Az egészségügyi ellátást heti 2×2 órában háziorvos látja el. Amennyiben szükséges szakorvosi ellátás, úgy a Dombóvár, illetve Pécs körzetébe tartozó szakrendelőbe, kórházba utalással biztosítjuk ezt ellátottaink számára. Az I/2000. SzCSM rendeletnek megfelelően az egészségügyi és gondozási-ápolási alapellátást 10 fő szociális gondozó, 2 szakápoló és 1 fő segédgondozó látja el. 

Fizikai ellátás: az ellátottak részére napi 5-szöri étkezést, valamint az orvos előírásainak megfelelő diétás étkezést biztosítunk. Dietetikus nővér havonta jár hozzánk, előadásokat tart, ellenőrzéseket végez, véleményezi az ellátottak étrendjét, az élelmezésvezetővel konzultálva összeállítja a diétás étrendet. A mozgásszervi betegségben szenvedők részére heti 3 órában gyógytornászt alkalmazunk. A demenciában szenvedő személyeknél speciális mentálhigiénés tevékenységgel igyekszünk ellensúlyozni a demencia romlását. A mentálhigiéniás tevékenység ellátásáról terápiás munkatárs gondoskodik napi 8 órában. 

Az Otthon igyekszik az ellátottak számára a mindennapokat tartalmas elfoglaltságokkal, napi csoportfoglalkozásokkal gazdagítani. Tevékenységünk során az a cél vezérel, hogy lakóink intézményünket saját otthonuknak tekintsék. Kiemelt feladatunknak tekintjük az ellátottainkról való magas szintű ellátást és szakmai munkát, meglévő képességeik megőrzését, szinten tartását. Jó hangulatú rendezvényeinkkel és programjainkkal igyekszünk a nálunk élők mindennapi életét kicsit jobbá tenni, arcukra mosolyt varázsolni. 

Az Őszi Fény Idősek Otthona elérhetőségei: 

7345 Alsómocsolád, Rákóczi utca 74. 

E-mail: pitzne.anita@alsomocsolad.hu (intézetvezető) 

Web: www.alsomocsolad.hu