Üdvözöljük Szépkorú Hálózatunknál

Egyedülálló értékteremtés kapcsolatépítés útján

Helyszín

7624 Pécs, Ifjúság útja 11/2. emelet

Email

szepkoruhalozat@gmail.com

Szenior Kirándulók

/
Szenior Kirándulók

Szenior Kirándulók

Kategória

Kultúra, szabadidő

Elérhetőség

Leírásban szereplő elérhetőségeken

Bemutatkozás

Csoportunk 2015 tavaszán alakult a Szenior Akadémia hallgatóiból. Célunk a szabad levegőn való gyaloglás, mely segít megőrizni mentális és fizikai egészségünket. A túrák során földrajzi, történelmi, művészeti és néprajzi ismereteinket is fölfrissítjük vagy bővítjük. Az évek alatt nagyon sok kilométert tettünk meg a Mecsek kiránduló útjain. Meglátogattuk Pécs és környéke nevezetességeit. Múzeumokban, kiállításokon jártunk, bányász-emlékhelyeket kerestünk fel. Tanösvényekkel, védett növényekkel, arborétumokkal, ismerkedtünk. 

A csoport fáradhatatlan vezetője Lovák Ibolya. 

Vonattal, busszal elutaztunk a környékbeli településekre, Szekszárdra, Kaposvárra is eljutottunk. Nyaranta többnapos „táborba” megyünk, hogy az ország más vidékein, városaiban töltsünk el néhány kellemes napot, megismerve a helyi nevezetességeket. Részt vettünk a NYOSZ által meghirdetett Bakony-túrán és a Hárshegyi Randevú sportprogramján. A Szenior Mozgásprogram keretében 1522 mozgással töltött órát gyűjtöttünk össze. 

Kis csapatunk az évek alatt nagyon összekovácsolódott. Új ismeretségek, barátságok köttettek. Szívesen töltjük együtt az időt a kiránduláson túl is. Több alkalommal bográcsozunk, színházba, hangversenyre megyünk. Rendszeresen látogatjuk a Szenior Akadémia előadásait. Az egyesület által rendezett kulturális programokon is ott vagyunk.

Vezető neve: 

Lovák Ibolya 

Telefon: 

06-30/492-6862 

Email: 

szeinorkirandulok@gmail.com  

Klubfoglalkozások helyszíne: 

 változó helyszíneken  

Klubfoglalkozások időpontja: 

csütörtökönként 

Klub internetes elérhetőségei  

Nyugdíjasok Egyesülete | Facebook   

 Pécsi Szenior Akadémia | Facebook 

Tagfelvétel 

van